Известие

Collapse
No announcement yet.

как ви загравят дизелите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как ви загравят дизелите

ся ми прави впечетление, че на -3 градуса паля работи 1 минута и тръгвам и след няма и километър вече духа топличко ....

а тая сутрин работи около 5 мин на място и пак беше стоплила вътре ... за дизел ....
    ма си е хладничко цялата кола в лед и пак ми -4 градуса

За колко време загрява докрай? Другото е относително...
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      За колко време загрява докрай? Другото е относително...
      ми де да знам не съм засичал и не ме интересува особенно във време или км
      въпроса е сутринта да е духа топло бързичко ...
      тва беше идеата на темата

Comment

Ами аз сутрин паля и тръгвам веднага.Карам почти само на обороти като максимума ми е 1500 оборота.След 1 км почва да духа леко хладно след което излизам на главен булевард и там си карам постоянно с 1750 оборота.След още 1-2км почва да духа топличко.Пробвал съм и с пуснат компресор да карам т.е. на Ауто и без компресор няма разлика в загряването.Ако я оставя да работи на обороти след около 5 минути духа хладко.

Зависи какво разбираш под топло.За мен топло е когато почне да ми пари на пръстите и буквално да се разтапям пред духалката.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
          Ами аз сутрин паля и тръгвам веднага.Карам почти само на обороти като максимума ми е 1500 оборота.След 1 км почва да духа леко хладно след което излизам на главен булевард и там си карам постоянно с 1750 оборота.След още 1-2км почва да духа топличко.Пробвал съм и с пуснат компресор да карам т.е. на Ауто и без компресор няма разлика в загряването.Ако я оставя да работи на обороти след около 5 минути духа хладко.

Зависи какво разбираш под топло.За мен топло е когато почне да ми пари на пръстите и буквално да се разтапям пред духалката.
          ами топло е верно много силно казано
          топличко казвам когато като си сложиш ръката и не усещаш студени наченки :Р
          абе вчера тествах в -3 гадуса на място
          за 5 мин духаше топло

Comment

Дръпни ръчната и посуркай малко задните гуми. З нула време ще се стопли
            Иначе и моята духва след 5 мин някъде, ама не е баш топло
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ти са разкарай многодетен чичка такъв ...
              отивай си у секач раздела

Comment

Здравеите Извинете ако не съм уцелил точно темата ама видях че става въпрос за парно та да си задам въпроса ако някои е патил да каже Преди дви месеца свалих плочката с редукторите и вентилатора за датчика ама свалях таблото голям такова е и двата редуктора са прецакани едни и същи зъбни колелца са изронени и на двата не намерих и сложих таблото без тях на екон духаше малко топло ама се ядваше преди една седмица почна да си духа направо студено не се включва компресора на климатрона а ми се струва че кранчето за парното ако има такова се е затворило някак самичко от дупките по пътя тука при нас ни се намират много става вапрос за 164тд 2.5 та въпроса ми е ако някои знае къде се намира корите от двете страни от към волана и от към жабката ги свалих но не се вижда кранче от пред покраи двигателя на вентилатора влизат или излизат 3 маркуча но кранче няма Ами с хиляда думи това е ако някои знае да помага моля че замръзват прозорците и съм за никъде заболяха ме очите да търся толкова букви на клавиатурата.

Comment

Кранче няма. И наистина не е за тук питането
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от lybi123 Покажи съобщение
                    Здравеите Извинете ако не съм уцелил точно темата ама видях че става въпрос за парно та да си задам въпроса ако някои е патил да каже Преди дви месеца свалих плочката с редукторите и вентилатора за датчика ама свалях таблото голям такова е и двата редуктора са прецакани едни и същи зъбни колелца са изронени и на двата не намерих и сложих таблото без тях на екон духаше малко топло ама се ядваше преди една седмица почна да си духа направо студено не се включва компресора на климатрона а ми се струва че кранчето за парното ако има такова се е затворило някак самичко от дупките по пътя тука при нас ни се намират много става вапрос за 164тд 2.5 та въпроса ми е ако някои знае къде се намира корите от двете страни от към волана и от към жабката ги свалих но не се вижда кранче от пред покраи двигателя на вентилатора влизат или излизат 3 маркуча но кранче няма Ами с хиляда думи това е ако някои знае да помага моля че замръзват прозорците и съм за никъде заболяха ме очите да търся толкова букви на клавиатурата.
                    Посети тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=11700&page=2

А относно това как да си пуснеш парното.:
                    Или както е показано на снимките дърпаш жилото към теб,но преди това го откачваш от редукторчето или м/у кутията на филтъра на климатика и кутията на вентилатора ще видиш едно жило.То трябва да е бутнато максимално назад към купето.От там се регулира парното.Кранче няма.
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Благодаря за отговора редукторчетата са свалени заедно със цялата планка но го видях една стоманена тел движи една като клапа от вътре една квадратна дупка с капак пред вентилатора на датчика бръкнах и я издърпах и я вързах с телчица за жабката и стана ОК МЕРСИ МНОГО ЗА ОТЗИВЧИВОСТА и пак извинете че пиша в друга тема не съм точно на ти с компютрите

Comment

добре де 3 дена никой не е отреагирал...
                        ама ся ако коментирам работа на някой модератор веданга ша ма банат ....

Comment

Така доволен ли си?

Коментирай колкото и каквото искаш.Каквото имаш да кажеш го кажи.В този раздел сме малко хора, с повечето се познаваме лично и общо взето няма дразги помежду ни.
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                            Така доволен ли си?

Коментирай колкото и каквото искаш.Каквото имаш да кажеш го кажи.В този раздел сме малко хора, с повечето се познаваме лично и общо взето няма дразги помежду ни.
                            че и аз го познавам повечето и кво от тва

Comment

моята е друг модел, ама пак дизел, вчера минус 8 градуса, загря си мн бързо, както при +2,3, мн доволен.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X